11:13:35 - 29 مهر 1403

نکاتی از قوانین و مقررات اداری و استخدامی در دستگاههای دولتی

قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل

قانون ممنوعیت تصدی بیش از یک شغل

با توجه به اصل 141 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران هر شخص می تواند تنها یک شغل دولتی را عهده دار شود.

منظور از شغل عبارت است از وظایف مستمر مربوط به پست سازمانی، یا شغل و یا پستی که به طور تمام وقت انجام می شود.

تصدی هر نوع شغل دولتی دیگر در موسساتی که تمام یا قسمتی از سرمایه آن متعلق به دولت و یا موسسات عمومی است و نمایندگی مجلس شورای اسلامی، وکالت دادگستری، مشاوره حقوقی و ریاست و مدیریت عامل یا عضویت در هیات مدیره انواع شرکتهای خصوصی به جز شرکتهای تعاونی ادارات  برای کارکنان دولت ممنوع است.

متخلف از این قانون به انفصال خدمت موقت از 6 ماه تا یک سال محکوم می گردد، در صورت تکرار برای مرتبه دوم علاوه بر استرداد هرگونه وجه دریافتی از بابت شغل دوم به انفصال دائم از مشاغل دولتی محکوم می گردد.

مسئولین ذیحسابی و واحدهای مالی دستگاههای دولتی در صورت پرداخت هرگونه حقوق و مزایا بابت شغل دیگر، در صورت مطلع بودن از شغل دوم به انفصال خدمت موقت بین 3 تا 6 ماه محکوم خواهند گردید.

سمت های آموزشی در دانشگاهها و موسسات آموزشی و تحقیقاتی از شمول این قانون مستثنی می باشند.

عضویت وزراء و کارمندان دولت در هیات امناء و موسسات خصوصی یا دولتی (ازجمله عضویت در هیات امناء دانشگاهها و مدارس غیرانتفاعی) به لحاظ اینکه سمت های مذکور شغل سازمانی تلقی نمی گردد مغایرتی با اصل 141 قانون اساسی ندارد.

• گروه خبری : آئین نامه های اجرایی
مرتضی موسی زاده